Ако сте решили, че е време да потърсите решение за красивата усмивка на вас или вашето дете, то най-важната стъпка вече е направена. Следва изборът на ортодонт. В зависимост от града или района, в който живеете, трябва да направите своя избор. Ето няколко съвета как да се справите успешно:

1.Разпитайте приятели и колеги

 

Добрите отзиви винаги са определящи при вземането на този тип решение. Колкото по-близък е човекът, който ви предоставя информацията, толкова по-високо доверие бихте му гласували. Въпреки това често хората не са напълно обективни в преценката си. Затова изслушайте мнението на вашите приятели, но го съобразете с няколко фактора – кога, при кого и как е протекло лечението му в ортодонтски кабинет? Това е от съществено значение, защото с развитието на технологиите напредва и медицината. Видовете брекети се променят, измислят се нови методи за лечение, пазарът е динамичен.

2.Проучване в интернет

 

Проверете информацията в сайтовете на клиниките, на които сте се спрели. Зъболекарите с добри практики качват подробна информация за своите случаи, както и снимков материал. Снимките преди и след биха били добър ориентир за това, какви ще бъдат резултатите от едно лечение при един ортодонт.

3.Посетете кабинета

 

След като приятели са препоръчали ортодонт, проверили сте в интернет, остава да си запазите час и да се срещнете очи в очи с един или няколко специалисти. Дори и да платите прегледа, а да изберете друг специалист, приемете това като част от дългосрочна инвестиция във вашето здраве, а не като загуба. Отношението, подходът и начинът на консултиране са важни. Цената е последния фактор. Не забравяйте максимата, че евтините неща излизат скъпо. Ако едно лечение ви се струва скъпо, попитайте за вариант с плащане на вноски. Лошото здравословно състояние би ви струвало повече пари и негативни емоции. Затова инвестирайте в себе си и ще се усмихнете на резултата.