Facebook Pixel

Бондинг

УСЛУГИ

Бондинг или директно изработени фасети от композит

С бондинг може да се коригира формата, дължината, цвета както и липсващи части от естествените зъби в следствие на изтриване или отчупване, също както с фасетите. Предимството му е, че не се налага никакво изпиляване на емайла, защото се работи чрез добавяне на композит (по така наречената адитивна техника). Изработва се директно в кабинета, в едно посещение, като се моделира върху зъба/ите. Използвайки композит с различни цветове и прозрачност се постигат изключително естетични резултати наподобяващи красотата на естествените зъби.

SMILEART

БОНДИНГ

при ортодонтски отклонения:

SMILEART

Бондинг при ортодонтски отклонения:

Наличието на завъртяни зъби (ротирани). Когато се касае за леки ротации, този проблем може да бъде маскиран чрез директно добавяне на композитен материал (бондинг). По този начин чрез промяна външната повърхност на зъба, той може да изглежда прав, с което да се подобри въшния вид на усмивката.

Наличието на разстояние между зъбите (диастема/трема) до 2 мм. Освен че разстоянието между предните зъби се възприема като неестетично, то може да бъде причина и за фонетични проблеми. Чрез бондинг може да се разшири размера на зъбите, така че да няма разстояния между тях и да са с правилни пропорции на ширина и височина.

Атипична форма на страничните резци (микродонтия). Това е често срещан проблем, при който страничните резци са с много малки размери (наричат се още “шиповидни”), което може да доведе до разстояния между зъбите.  Формата на тези резци може да бъде коригирана с бондинг в едно посещение, така че те да изглеждат хармонично.

Липса на зародиши на странични резци (хиподонтия) и преместване на кучешките зъби на тяхно място. При тази ситуация до двата централни резеца (двата предни зъба) се подреждат кучешките зъби, които имат различна форма от тази на страничните резци. Това води до дисхармония на усмивката като цяло. С композит (бондинг) може да бъде коригирана формата на кучешките зъби, така че тя да наподобява максимално тази на латералните резци.

SMILEART

Бондинг

при други естетични дефекти

SMILEART

Придобити или други естетични дефекти

– това са други причини, които могат да повлияят негативно върху усмивката и естетиката й.

Дисколорации (промяна цвета на зъба). Придобитите дисколорации най-често са в следствие на умъртвяване на зъбите и запълване на корените им с оцветяващи зъба материали. Тези зъби най-често са с червеникаво-кафяв или сивкаво-черен цвят. Най-подходящият вариант за естетична корекция на такива зъби е вътрешното избелване (ендо избелване), което в голяма част от случаите може да възстанови естествения цвят на зъба. Ако интензитета на тези оцветявания е много голям, е възможно ендо избелването да не доведе до желания цвят. В този случай с нанасянето на композитен материал може да се маскира променения цвят на съответния зъб.

Загуба на част от твърдите зъбни тъкани в следствие на абразия (изтриване ), ерозио (в следствие повишена киселинност в устната кухина), абфракция (леки начупвания на режещите ръбове), фрактура (голямо отчупване на част от зъба най-често в следствие на травма) могат да бъдат коригирани чрез художествена реставрация с композит (бондинг).

Случаи с бондинг може да видите на:

SMILEART

Бондинг

Фасетите са тънки керамични люспи с дебелина 0,2-0,5 mm, които се залепват по външната повърхност на предните зъби ..

Бондинг

Зъбните корони възстановяват формата, функцията и външния вид на силно разрушени естествени зъби..

Бондинг

Ендо избелване. С този вид избелване може да се възвърне цвета на девитализирани ( умъртвени ) зъби. Най-често тези зъби са с ..

Бондинг

Clear Aligner са сравнително нов начин за коригиране на леки ортодонтски проблеми.

Всички права запазени. 2022г. © SMILEARTBG.COM – Дизайн и SEO от Optimiziraime.bg