Facebook Pixel

Апарати

УСЛУГИ

Апарати

SMILEART

Шини Варна

Снемаемите апарати ( шини Варна ) са често използвани при деца, които все още имат млечни зъби. С тях можем да коригираме леки проблеми с подредбата на зъбите или захапката. Те могат да се свалят от пациента и да се почистват извън устата и не затрудняват поддържането на оралната хигиена.

Апарати

SMILEART

Пластинки

Пластинките са най–често използваните снемаеми апарати. Те са изработени от пластмаса и телени елементи, някои от  които служат за задържане на апарата, а други за да местят зъбите. За да получим очакваните резултати, пластинките трябва да се носят по 23 часа на ден, т.е. да се свалят само за почистване след хранене.

SMILEART

Трейнери

Трейнерите са меки силиконови шини Варна, които се носят основно през нощта. Наричат се трейнери, защото тренират мускулатурата на устните и езика, с което подпомагат правилното развитие на челюстите. Най-ефективни са при деца в смесено съзъбие. Могат да направляват пробива на зъбите и да коригират някои вредни навици.

Апарати

SMILEART

Ортодонтски  мини  имплани

Това са малки (1.5-2.0 мм в диаметър) винтчета от специална титаниева сплав. Поставянето им отнема няколко минути. Те служат за допълнителна опора по време на ортодонтското лечение и след приключването му се свалят.

Апарати

SMILEART

Лицева маска

Лицевата маска  e екстраорален снемаем апарат, който подпомага растежа на горната челюст. Той се носи по 10-12 часа на ден (вечер и по време на сън) Адаптацията към този апарат е бърза и пациентите лесно свикват с него.

SMILEART

RPE (Rapid Palatal Expander)

RPE (Rapid Palatal Expander) e aпарат за бързо палатинално разширение.  Този апарат стои на небцето и е фиксиран на горните зъби.  След  поставянето му той се активира по веднъж на ден (от пациента или  родителя) в продължение на един месец. За този период  разширява горната челюст и небцето, като по този начин създава място за подреждане на зъбите. След  активния период, апарата остава 6 месеца в това положение, за задържане на получения резултат.

Апарати
Апарати

SMILEART

Pendulum

Pendulum e неснемаем ортодонтски апарат, с който се преместват  шестите и седмите зъби на горна челюст назад. Така се освобождава място за подреждане на предните, без да се налага вадене на здрави постоянни зъби.

SMILEART

Хедгер

Хедгерът е екстраорален апарат, който се прилага  в комбинация с брекети или снемаеми апарати. Използва се при проблеми със захaпката. При необходима корекция на челюстния растеж или допълнителна опора при екстракционни случаи. За да бъде ефективен той трябва да се носи 10-12 часа на ден (вечер и  по време на сън)

SMILEART

Лип бъмпер – Lip Bumper

Спомагателен апарат, с който се запазва място за нормалния пробив на постоянните зъби в долната челюст.

Апарати

SMILEART ШИНИ ВАРНА

Апарати

Прецизно изработени, добре полирани и заоблени за максимален комфорт и лесно почистване. Не се ..

Апарати

Clear Aligner са сравнително нов начин за коригиране на леки ортодонтски проблеми.

Апарати

За да имаме здрави венци е важно да почистваме плаката и зъбния камък от зъбите редовно..

Всички права запазени. 2022г. © SMILEARTBG.COM – Дизайн и SEO от Optimiziraime.bg