Кръстосана захапка - SmileArt -->

Кръстосана захапка

За да обясним това понятие първо трябва да знаем какво е правилна захапка. При стиснати зъби (така че да контактуват задните зъби) всички зъби от горната зъбна редица трябва да са от външната страна да долните, т.е горната челюст да е като похлупак на тенджера спрамо долната и те да си съответстват по размер.

Презентация.001

Когато има дори един зъб от долната редица, който при стиснати зъби се намира пред горните, имаме кръстосана захапка. Тя може да е при преден или заден зъб или зъби.

Кръстосаната захпка дори на единични зъби е функционален проблем. Тя затруднява нормалните дъвкателни движения и води до неправилно развитие на челюстите и бъдещи ортодонтски проблеми. Ето защо това е един от ортодонтските проблеми, който трябва да се коригира в ранна възраст. Важно е да проследяваме как се подреждат постоянните зъби и да разпознаем предпоставките за бъдещи ортодонтски аномалии. Смяната на млечните зъби, особено на резците, е важен етап в развитието на челюстите. Това е най-подходящото време за първа консултация с ортодонт и при необходимост за корекция на неотложните проблеми с РАННО ЛЕЧЕНИЕ.

Презентация.002

 


Notice: Тема без comments.php вече не трябва да се използва след версия 3.0! Моля добавете шаблон comments.php към темата си. in /home/smilznsi/public_html/wp-includes/functions.php on line 3451

Вашият коментар