Темата която ще засегнем в Блога ни е за едно от най-прекрасните човешки черти, а именно усмивката.Когато човек се усмихва, несъмнено кара и другите да се усмихват, защото всяка усмивка е заразна.Усмивката е едно от най- важните умения на човек, тя не може да се купи, да се измоли, да се вземе назаем или да се открадне, защото е нещо, което няма стойност, ако не е дарена от сърце.

Една усмивка може да отключи всяка врата. Хората много често забравяме ефекта на красивата усмивка. В забързаното си ежедневие пропускаме да сме щастливи, а какъв по-добър начин да се усмихваме малко повече от обикновеното. Учените са установили, че хората които се усмихват повече живеят по-дълго. Ако и Вие искате да живеете по- дълго, усмихвайте се повече.

Има една японска поговорка, която гласи следното: „ Този който се усмихва, вместо да се гневи, е винаги по силен от другия“. В световен мащаб се провеждат най- различни методи, с които да накарат хората да се усмихват повече. Замислете се, колко е важна усмивката? Именно и поради тази причина по цял свят се чества „Деня на усмивката“.

Към всички дами – усмивката е в състояние да превърне всяка жена в красавица, и да направи лицето й още по изразително и привлекателно. Сега е моментът и да Ви разкажем за един действителен случай. Историята е следната: Двама кандидати за работа се явяват на интервю. Първия е много добре подготвен и отговаря на всички изисквания. Другия няма толкова добра квалификация, но за разлика от първият кандидат се усмихвал на интервюто и се представил много по- добре от първия, които се държал резервирано и сериозно. Поуката е, че усмивката винаги би помогнала. Използвайте това безплатно, но толкова силно „оръжие“, което имате.