Всеки мечтае за красива холивудска усмивка. Белите зъби са стремеж на много хора в днешно време. С развитие на технологиите това е напълно постижимо без да крие рискове за зъбите ни. 

Защо се оцветяват зъбите?

Цветът на зъбите при различните хора е различно. Оцветяването се дължи на начина на живот. Зъбите се оцветяват от храните и напитките, които консумираме, както и от тютюнопушене и прием на медикаменти.

Какво представлява избелването на зъбите?

Избелването е безвредна естетична  процедура, която  представлява въздействие върху външната повърхност на зъбите, посредством избелващи гелове.

Видове избелване

Офис избелване

Този вид избелване на зъби се прави в стоматологичния кабинет. Необходими са от 1 до 3 посещения с продължителност между 1 и 2 часа. При този вид избелване се използва гел с висока концентрация на избелващия агент, поради което той трябва да бъде нанесен само по зъбните повърхности, без да се допира до венеца и лигавицата. Стоматологът изолира зъбите по специален начин. След това нанася избелващия гел върху зъбите и се изчаква 15 минути той да остане в контакт с външната повърхност на зъбите. Избелващият гел се измива и се нанася следващата доза. И така – до постигане на желания ефект.

Домашно избелване

При този вид избелване е необходимо снемането на отпечатъци от зъбите, по които се изработват индивидуални шини. На следващия ден вие ще получите вашите шини заедно с избелващия гел. Концентрацията на гела за домашно избелване е много по-ниска от тази за офис избелването и не се налага предпазване на венците. Трябва да нанесете избелващия гел в шините и да ги поставите на зъбите. Избелването с шините се прави по специална схема и е с продължителност между 14 и 21 дена спрямо началния цвят на зъбите и цвета, който искате да постигнете. Докато шините са в устата, вие не трябва да се храните и да консумирате течности.

Има ли дискомфорт при избелването?

Възможно е да се появи чувствителност на зъбите при процедурите по избелване. Обикновено отшумява в рамките на няколко дни.

Колко траен е резултата?

Резултатите от избелването и продължителността на запазване на цвета са строго индивидуални и зависят от консумацията на оцветяващи храни и напитки. Обикновено между 1 година и 1 година и 6 месеца след процедурата по избелване е добре да се повтори, за да се опресни ефекта.

Ако искате да се сдобиете със сияйно бяла усмивка може да се свържете с нас, за да ви предложим най- подходящия вариант за избелване на вашите зъби.