Facebook Pixel

Директно изграждане на горни предни зъби

Пациентката ни потърси с желание за естетична корекция на горните предни зъби. След снемане на отпечатъци, направата на фотографски и рентгенови снимки беше изготвен план за лечение, който включва: Ортодонтска подготовка за подреждане на зъбите и преразпределяне на разстоянията и два варианта за естетична корекция на формата и размера на зъбите.

Първи вариант: Изработване на керамични фасети без изпиляване или с минимално изпиляване при необходимост.
Втори вариант: Директно изграждане с композит, без нужда от изпиляване. Пациентката избра варианта с директно изграждане.

След ортодонтската подготовка, която продължи 3 месеца, снех нови отпечатъци и зъботехник изготви wax-up на фронталните 6 зъба. На следващо посещение прехвърлих формата на wax-up върху нейните зъби със силиконов отпечатък-ключ, за визуализиране и одобрение. Направих леки промени по mock-up, като намалих ширината на централните резци и разширих латералните. След промените пациентката хареса зъбите си повече. На следващото посещение, започнахме с определяне на цвят и подбиране на композитни маси за директното изграждане. Финалните снимки са направени година и седем месеца след възстановяванията.

Директно изграждане на горни предни зъби 1
Директно изграждане на горни предни зъби 2
Директно изграждане на горни предни зъби 3
Директно изграждане на горни предни зъби 4

Всички права запазени. 2022г. © SMILEARTBG.COM – Дизайн и SEO от Optimiziraime.bg