Шини Варна | Апарати за изправяне - трейнъри и импланти -->

Апарати (шини)

Шини

Снемаемите апарати (шини) са често използвани при деца, които все още имат млечни зъби. С тях можем да коригираме леки проблеми с подредбата на зъбите или захапката. Те могат да се свалят от пациента и да се почистват извън устата и не затрудняват поддържането на оралната хигиена.

шиниПластинките са най–често използваните снемаеми апарати (шини). Те са изработени от пластмаса и телени елементи, някои от  които служат за задържане на апарата, а други за да местят зъбите. За да получим очакваните резултати, пластинките трябва да се носят по 23 часа на ден, т.е. да се свалят само за почистване след хранене.

трейнери варна ортодонтияТрейнерите са меки силиконови апарати, които се носят основно през нощта. Наричат се трейнери, защото тренират мускулатурата на устните и езика, с което подпомагат правилното развитие на челюстите. Най-ефективни са при деца в смесено съзъбие. Могат да направляват пробива на зъбите и да коригират някои вредни навици.

Ортодонтски  мини  имплани
Това са малки (1.5-2.0 мм в диаметър) винтчета от специална титаниева сплав. Поставянето им отнема няколко минути. Те служат за допълнителна опора по време на ортодонтското лечение и след приключването му се свалят.

шиниЛицевата маска  e екстраорален снемаем апарат (шина), който подпомага растежа на горната челюст. Той се носи по 10-12 часа на ден (вечер и по време на сън) Адаптацията към този апарат е бърза и пациентите лесно свикват с него.

smile art VarnaRPE (Rapid Palatal Expander) e aпарат за бързо палатинално разширение.  Този апарат стои на небцето и е фиксиран на горните зъби.  След  поставянето му той се активира по веднъж на ден (от пациента или  родителя) в продължение на един месец. За този период  разширява горната челюст и небцето, като по този начин създава място за подреждане на зъбите. След  активния период, апарата остава 6 месеца в това положение, за задържане на получения резултат.

Pendulumsmile-art-varna-orthodontic-tools
Pendulum e неснемаем ортодонтски апарат, с който се преместват  шестите и седмите зъби на горна челюст назад, така че да се освободи място за подреждане на предните, без да се налага вадене на здрави постоянни зъби.

Хедгер
Хедгерът е екстраорален апарат, който се прилага  в комбинация с брекети или шини. Използва се при проблеми със захaпката, когато е необходима корекция на челюстния растеж или допълнителна опора при екстракционни случаи. За да бъде ефективен той трябва да се носи 10-12 часа на ден (вечер и  по време на сън)

ортодонт-с-опит-варнаЛип бъмпер – Lip Bumper Спомагателен апарат, с който се запазва място за нормалния пробив на постоянните зъби в долната челюст.