Ортодонтско лечение при криви зъби - Варна -->

Ортодонтско лечение

Ортодонтията е дял от стоматологията, който се занимава с подреждане на кривите зъби и корекция на неправилната захапка с ортодонтски апарати.

Кривите зъби са естетичен проблем, който хората най-често забелязват. В съвременния свят все повече се набляга на красотата и външния вид. Всеки знае поговорката „По дрехите посрещат, по ума изпращат“. Сияйната усмивка придобива голямо значение за самочувствието, социалната и професионалната ни реализация. Тя е причината, която кара хората да потърсят ортодонт.

orthodontic treatment varna

Малко хора осъзнават, че кривите зъби и направилната захапка могат да бъдат освен естетичен и функционален проблем, защото зъбите имат една основна функция – те трябва да дъвчат ефективно. С подреждането на зъбите ние се стремим да постигнем именно това. Красивата усмивка е по-скоро логично следствие. Ето защо носенето на ортодонтски апарати е лечение, а не само естетична манипулация. То е продължителен процес, при който лекарят и пациентът работят за обща кауза – здравето и красотата на зъбите.