Интересно - ортодонт SmileArt Варна -->

Интересно

Блог на ортодонтска практика “SmileАrt”

 

За да обясним това понятие първо трябва да знаем какво е правилна захапка. При стиснати зъби (така че да контактуват задните зъби) всички зъби от горната зъбна редица трябва да са от външната страна да долните, т.е горната челюст да е като похлупак на тенджера спрамо долната и те да си съответстват по размер.
Кръстосана захапка

 

 

 

Преждевременна e всяка загуба (поради разклащане и падане или разрушаване и изваждане) на млечен зъб преди нормалното време за смяната му. Зъбите се сменят в определена хронологична последователност. Нарушаването й може да е признак или причина за ортодонтски проблем.
Преждевременна загуба на млечен зъб

 

 

 

Усмивка на годината със Smile Art

Конкурсът „Усмивка на годината“ се проведе за единадесети път. Наградите бяха раздадени през май, а престижната надпревара се организира от българското издание на международната медия „Дентал Трибюн“. Това е конкурс, който оценява едни от най-интересните случаи сред зъболекари и зъботехници в страната, тяхното лечение, сложност и краен резултат.
Усмивка на годината със Smile Art

 

 

 

Победител в Усмивка на годината 2017

За втора поредна година д-р Аврамов отнася награда в престижния конкурс „Усмивка на годината“. Това е десето издание, а международното жури от три континента дава своите независими оценки, за да определи най-добрите стоматолози в България.
Усмивка на годината

 

 

 

Порцеланови фасети - Естетична стоматология - Smileart Варна

Порцелановите фасети са вид фина керамична конструкция, която се залепва за предната част на зъба посредством специално лепило. За да могат да бъдат поставени фасетите трябва зъбите да бъдат подготвени, като за целта може да се наложи изпиляване с дебелина от 0,3 мм до 0,5 мм. Тази дебелина отнема само от повърхностния слой на зъба (емайла).
Порцеланови фасети от Зъболекар SmileArt

 

 

 

Бондинг - Ортодонт Smileart Варна

Като термин в стоматологията „бондинг” произлиза от английското “bond”, което означава свързване, връзка. Понятието описва техника, при която стоматологът поставя композитен материал /полимер/ директно върху зъбната повърхност без или с минимално пилене на зъбните тъкани. Денталният бондинг се използва за извършване на реставрации и директно възстановяване на зъбите.

Бондинг от Зъболекар SmileArt

 

 

 

Как да запазим зъбите по местата си след носене на брекети

Идва денят за сваляне на брекетите! Ура! Сега е важно след продължителния процес на лечение да запазите зъбите там, където са били преместени. По време на самото лечение се мести не само горната /видимата/ част на зъбите, но също и корените. Преместването води и до промени в костта.

button (1)

 

 

 

Скъпо ли е лечението с брекети - Ортодонт Smileart Варна

Цената за едно ортодонтско лечение се определя от три основни компонента – материали, опит на ортодонта и индивидуален случай. Както във всяка сфера, така и при стоматологичните материали има различни продукти на различни марки, със съответните качество и цени. Всеки ортодонт избира сам с какви материали да работи.

button (1)

 

 

 

Д-р Аврамов – победител в Усмивка на годината 2016

Д-р Аврамов – победител в Усмивка на годината 2016 За девета поредна година в. „Дентал Трибюн“ раздаде най – престижните награди за лекари по дентална медицина и зъботехници в конкурса „Усмивка на годината” на официална церемония в Sofia Life Club. Международно жури от световни авторитети оцени участниците и обяви победителите в различните категории…

button (1)

 

 

 

За какво служат ластиците за брекети

За какво служат ластиците при лечение с брекети? Лечението с брекети е процес, при който се изискват отговорно отношение и ежедневни грижи. За постигане на най-добри резултати ортодонтите използват така наречените ортодонтски ластици. Те служат за коригиране на захапката при някои ортодонтски проблеми и за…

button (1)

 

 

 

Какво трябва да направя преди да сложа брекети

Ето какво е важно да знаете и направите преди да се решите да сложите брекети:1. Посетете ортодонт. Всъщност освен красивата усмивка, брекетите могат да ви осигурят и правилна захапка, а това е много важно за дългогодишното здраве на вашите зъби.

button (1)

 

 

 

Излекувайте кривите зъби в Smileart Варна

Темата която ще засегнем в Блога ни е за едно от най-прекрасните човешки черти, а именно усмивката..Когато човек се усмихва, несъмнено кара и другите да се усмихват, защото всяка усмивка е заразна.

button (1)

 

 

 

често задавани въпроси брекети

Най – често задаваните въпроси при носенето на брекети и техните отговори. Напълно нормално е да изпитвате притеснение и вълнение преди да се решите да поставите брекети. Вижте най-често задаваните въпроси и техните отговори:

button (1)

 

 

 

Излекувайте кривите зъби в Smileart Варна

Ако сте осъзнали нуждата от лечение при Ортодонт тази статия ще Ви помогне да направите това с минимални усилия. В нея може да намерите съвети оносно самият процес, за какво да внимавате и на какво да наблегнете.

button (1)

 

 

 

fix-your-smile-varna

Носенето на брекети е гаранция за добре подредени зъби и прекрасна усмивка. За да останете със здрави зъби след края на лечението, е важно по време на процеса да отделяте време за грижа за собствените си зъби.

button (1)

 

 

 

забранени храни брекети

Кои храни са забранени при носенето на брекети?. На практика няма невъзможни храни за ядене. По време на лечението с брекети има храни, с които е важно да се съобразим по какъв начин и кога ядем. Вижте повече:

button (1)